Vanhoillislestadiolaisten merkittävin tapahtuma suviseurat on tuonut Tornion Liakkaan oman pienoiskylänsä. Seura-alueella on nähtävissä monia perheitä. Vanhoillislestadiolaisessa yhteisössä elää paljon lapsiperheitä ja suuria perheitä keskimääräistä enemmän, Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK) tiedotustilaisuudessa puhunut Sirkku Kinnunen kertoo.

Rauhanyhdistysten ja SRK:n toiminnassa perheiden ja kotien tukeminen on noussut 2010-luvulla erityiseksi painopistealueeksi. Paikalliset rauhanyhdistykset tarjoavat lapsille, nuorille ja perheille suunnattua toimintaa, kuten kerhoja, pyhäkouluja ja nuorteniltoja. Myös vanhemmuutta tuetaan esimerkiksi keskustelutilaisuuksilla.

Perheiden tukemisen parissa SRK tekee myös yhteistyötä muiden tahojen kanssa. Yhdistys on esimerkiksi mukana kehittämässä toimintamalleja lapsirikkaille perheille Lapsirikas-hankkeessa, Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen vs. viestintäpäällikkö ja lapsi- ja perhetyön johtaja Jouni Hintikka kertoo.

Perheiden saama tuki on Kinnusen mukaan tärkeää, sillä jos perheet voivat hyvin, myös yhteiskunta voi hyvin.

– Kodit ja perheet ansaitsevat kaiken mahdollisen tuen perheen koosta, vakaumuksesta, kulttuuritaustasta tai aatteellisesta suuntauksesta riippumatta. Jokainen lapsi on arvokas, Kinnunen korostaa.

Share This